Skjortan
Byron
 

Skjortan Byron är mycket vid i modellen och har livet och de långa ärmarna rynkade mot ett ok över axlarna. Kragen är lätt plisserad med eller utan knytband i halsen och ärmarna har knytband runt handleden. Skjortan Byron tillverkas i EN storlek som passar de flesta, den är ca 280 cm vid nedtill. Byron passar lika bra på både män och kvinnor, och är tänkt att bäras under en väst, en korsett eller med ett bälte runt midjan.

Skjortan Byron tillverkas i tunn lätt krinklad bomull eller i bomullspoplin samt i tretton färger.

 
 
     
  Pris för skjortan Byron  
     
  EN storlek  
  499 kronor  
     
 
 
 
 
 
Exempel på blusar i regnbågens alla färger varav de flesta också finns som skjorta, bild från en av tillverkarens butiker.
 
 
Skötselråd för skjorta i krinklad bomull

Skjortan ska försiktigt handtvättas i ljummet vatten eller så kan den tvättas på handtvätt 30° i tvättmaskin. Använd gärna tvättpåse. Om du vill att skjortan ska krympa, franförallt på längden, kan du torka den i torktumlare en timme på låg temperatur. Om du tycker att skjortan är lagom stor för dig, torka den INTE i torktumlare även om det står så på den isydda tvättrådslappen.

Tyget är blir lätt krinklat efter tvätt men kan strykas om du vill. All strykning ska ske på insidan av plagget, på låg värme. Vänd ut och in på plagget och prova alltid först att stryka försiktigt på ett skymt ställe. Om du vill undvika strykning, och tolererar viss skrynklighet, kan du försiktigt sträcka plagget när det är vått och hänga det med extra omsorg.

 
 
Skötselråd för skjorta i bomullspoplin

Skjortan ska försiktigt handtvättas i ljummet vatten eller så kan den tvättas på handtvätt 30° i tvättmaskin. Använd gärna tvättpåse. Häng och låt dropptorka. Torka INTE skjortan i torktumlare även om det står så på den isydda tvättrådslappen.

Tyget blir lite lätt skrynkligt efter tvätt men kan strykas om du vill. All strykning ska ske på insidan av plagget, på låg värme. Vänd ut och in på plagget och prova alltid först att stryka försiktigt på ett skymt ställe. Om du vill undvika strykning, och tolererar viss skrynklighet, kan du försiktigt sträcka plagget när det är vått och hänga det med extra omsorg.

 
 
 
Hem
Tillbaka