Skötselråd

 

Våra plagg är handgjorda och handfärgade, de är från början sydda i ett oblekt tyg. Färger som heter likadant kommer mycket sällan ifrån samma färgbad och kommer därför att skilja sig i nyans, de kan vara ljusare eller mörkare. Små ojämnheter i sömnad och färg är att räkna med och ger de här plaggen en personlig stil och charm.

Plaggen ska försiktigt handtvättas i svalt vatten eller så kan de köras på fintvätt 30° i tvättmaskin. Använd gärna tvättpåse, modell större, för att undvika onödigt slitage. Plaggen är från början ofta överfärgade och kan, i sällsynta fall, även torrfälla. Tvätta alltid ditt nya plagg en gång innan du bär det och tvätta alltid färger var för sig för att undvika att ett plagg färgar av sig på ett annat.

Med tiden kommer färgen på ditt plagg att blekas av tvätt och användning, ungefär som ett par älsklingsjeans. Om du i mesta möjliga mån vill undvika det, är rådet att hälla en kopp salt i första tvättvattnet, det får färgen att stabilisera sig när den är ny.

All strykning ska ske på insidan av plagget, på lägsta möjliga värme. Vänd ut och in på plagget och prova alltid först att stryka försiktigt på ett skymt ställe. Om du vill undvika strykning, och tolererar viss skrynklighet, kan du försiktigt sträcka plagget när det är vått och hänga det med extra omsorg.

Även om du strukit plagget efter tvätt, så kommer det ändå att bli något skrynkligt när du bär det eller packar ned det. Häng bara plagget på en klädgalge i ett par timmar så kommer skrynklorna nästan helt att försvinna.

De här plaggen är verkligen lättskötta och passar utmärkt i din resegarderob.

 

 
Hem
Tillbaka