Om våra kläder

 
Viscos, eller rayon som materialet också kallas, tillverkas av träfibrer och är alltså ett 100% rent naturmaterial. Alla tyger i våra kläder är gjorda av viscos; "vanlig" mjuk viscos, satin, jacquard, crepe och sammet. Också banden som sitter som dekor på många av plaggen, är gjorda av viscos som är ett mycket mångsidigt material.
 
Om tillverkningen

HolyClothings kläder tillverkas i egen fabrik som ligger i närheten av New Delhi i Indien och man är mycket mån om sin personal. Alla anställda är vuxna män över arton år och många av dem har arbetat där i upp till åtta år, så länge som fabriken funnits. Alla anställda som behöver får gratis busskort och de får lön även under sjukdom, antingen de själva är sjuka eller om någon i familjen behöver tas om hand. De har paus för att dricka te morgon och eftermiddag och en lunchrast mitt på dagen. Av de män som broderar för hand är de flesta muslimer, de har även ledigt en stund varje fredag morgon för bön.

 
Om färger

Totalt finns det tjugoen färger i sortimentet, men det är få modeller som tillverkas i samtliga färger. De flesta nya modeller brukar först komma i fem basfärger, fyra "dubbelfärger" och så Midnatt (svart). Ett dubbelfärgat plagg är från början färgat svart och sedan färgat i en färg till, det ger extra djup och lyster åt broderier och dekorer. Dubbelfärger är Hav (mörkblå), Burgund (vinröd), Jade (mörkgrön) och Passion (mörklila).

De vanliga färgerna, de "enkla" färgerna, är många fler. Till dem hör Silver (ljusgrå), Lejon (guldbeige), Ros (ljusrosa), Choklad (brun), Fläder (ljusgrön), Safir (klarblå), Rubin (mellanröd), Skog (dovt klargrön), Viol (stark lilarosa), Chili (klarröd), Korall (ljus tegel/laxrosa), Majolika (mörkt blågrön), Lavendel (ljuslila) och Elfenben (vit).

Alla plagg sys i ofärgat oblekt tyg för att sedan färgas för hand när de är färdiga. Färgningen utförs av specialutbildad personal med skyddsdräkt och man har stränga säkerhetsföreskrifter.

 
Värt att veta

HolyClothings kläder är också populära bland kvinnor i många länder som är rullstolsbundna. Kläderna är mjuka och sköna, vackra och ändå fantastiskt bekväma även för den som sitter mycket. Flera modeller är också lätta att anpassa om det behövs, t.ex. med en resår i ett ärmslut. För att tillgodose ett önskemål från den här kundgruppen visar de nya bilder på kläderna som man tar med en modell istället för med en skyltdocka, också hur plaggen faller när modellen sitter ned. Vi kommer gradvis att anpassa våra sidor med de nya bilderna så snart vi kan.

 
-
 

Vi reserverar oss för text- och bildfel. Eftertryck, kopiering m. m. av text och bilder publicerade på dessa sidor, förbjudes.

 

 
Hem
Tillbaka